VM-medalje blev vist frem

Helena Rosendahl Bach på bassinkanten i Holstebro Svømmecenter med den flotte VM-sølv medalje (Foto: Holstebro Kommune)
dato

Den nybagte VM-sølvvinder Helena Rosendahl Bach nyder et par dage i Holstebro efter et par hektiske uger ved VM.

Fuglene synger - foråret er på vej - og i Holstebro Svømmecenter er man i dag begunstiget af fint besøg. Den tidligere Holstebro svømmer og "Made In Holstebro"-talent Helena Rosendahl Bach holder nemlig et par velfortjente fridage hjemme i familiens skød i Holstebro.

At holde fri når man er en af verdens bedste i disciplinen 200 m. butterfly er dog sin sag, for træningen skal stadig passes.

- På en normal træningsuge træner jeg ca. 20 timer i vandet - derudover har jeg 4-5 timers styrketræning og så har jeg også et par timer med core- og motorisk træning, kommer det fra Helena Rosendahl Bach, som udover en hverdag fyldt med svømning også er godt i gang med en bachelor i erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet. 

Aalborg er også byen, hvor Helena bor, når hun ikke lige er på træningslejr eller ude og konkurrere. Svømmeklubben er også skiftet. I dag er det Aalborg Svømmeklub, som Helena repræsenterer og Holstebro Svømmecenter er udskiftet med svømmehallen i Nørresundby. 

Holstebro fylder meget
Rødderne i Holstebro er dog ikke glemt og Holstebro har bestemt heller ikke glemt Helena. Derfor bruges fridagene også i høj grad på at besøge sponsorerne fra Holstebro, som trofast har støttet Helena og fulgt hende på hendes vej mod den ultimative drøm om medaljer til OL.

- Jeg er så glad for den støtte, jeg får fra mine sponsorer i Holstebro. Det er dejligt, når jeg er hjemme, at jeg kan mærke, at der er så mange folk her i Holstebro, som har fulgt mig, og vil mig det godt. Jeg føler mig stadig 100% "Made In Holstebro" og den ballast, jeg har med i bagagen herfra, vil altid følge mig, kommer det fra en taknemmelig Helena.

OL venter forude
Forude venter Danish Open i april måned i København samt EM i juni måned, inden Helena den 31. juli hopper i bassinet i Paris til OL i hendes favoritdisciplin på 200m. fly.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at vinde medalje. Til VM tabte jeg guldet med 9/100 af et sekund - jeg håber, at det bliver mig, der har sekunderne på min side, når det går løs i Paris, kommer det fra den ambitiøse svømmepige.


https://www.holstebro.dk/12&M=NewsV2&Action=1&NewsID=75264&newscategorys=Nyheder,Sport,Elitesport
Kilde: Holstebro Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.