Holstebro får ”ny” uddannelse

Serviceøkonomuddannelsen har fået tilføjet ‘oplevelser’ til sit navn og hedder nu service- og oplevelsesøkonom. Turisme og oplevelsesøkonomi fylder meget i det midt- og vestjyske, og derfor ser vi frem til at levere endnu flere dimittender til erhvervet, hvor vi har de store oplevelsesudbydere samt destinationsselskaberne som oplagte arvtagere” udtaler Rektor Henriette Slebsager fra EAMV (Foto: EAMV)
dato

Den populære og velkendte serviceøkonomuddannelse ved Erhvervsakademi MidtVest (EAMV) får nyt navn, der bedre afspejler uddannelsens fokus på oplevelser. Fremover hedder det service- og oplevelsesøkonom – samme uddannelse, men mere tidssvarende og præcist.

Når erhvervsakademier og professionshøjskoler rundt om i landet snart uddeler eksamensbeviser til endnu et hold dimittender, vil det være med et nyt navn.

Det, der tidligere hed serviceøkonom, hedder nu service- og oplevelsesøkonom.

Mere tidssvarende og korrekt
Erhvervsakademi MidtVest og det nationale uddannelsesnetværk er enige: Det nye navn er mere præcist i forhold til uddannelsens indhold og de færdiguddannedes faglighed, og det er tydeligt, hvad de studerende kan tilbyde erhvervslivet.

” Navneskiftet har længe stået højt på ønskelisten i det nationale uddannelsesnetværk. Vi håber med navneskiftet, at det bliver mere tydeligt for turisme og oplevelsesindustrien, hvad de færdiguddannede fra Erhvervsakademierne kan byde ind med,” siger uddannelseschef Charlotte Alstrup Laurberg fra EAMV, som længe har arbejdet for et tidssvarende navn.

En hybrid undervisningsmodel i Holstebro
Hos Erhvervsakademi MidtVest fylder turisme- og oplevelsesøkonomi mere og mere. Rektor Henriette Slebsager udtaler:

”Navneskiftet er en god anledning til at gøre opmærksom på, at vi udbyder uddannelsen i Holstebro som en blanding af online og fysisk undervisning. Turisme og oplevelsesøkonomi fylder meget i det midt- og vestjyske, og derfor ser vi frem til at levere endnu flere dimittender til erhvervet, hvor vi har de store oplevelsesudbydere samt destinationsselskaberne som oplagte arvtagere. Vi har nogle af Danmarks største turismedestinationer lige i baghaven. Vestkysten, Limfjorden og store aktører inden for erhverv, events, kunst og store oplevelser”.

Samme gode indhold – men nyt navn
I forbindelse med navneskiftet vil der ikke komme nogen ændringer af uddannelsens indhold i studieordningen. Det gode indhold forbliver uændret. Dog vil studerende på Erhvervsakademi MidtVest fra 2024 få flere valgmuligheder for at arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling i service- og oplevelsesindustrien.

Den to-årige uddannelse som service- og oplevelsesøkonom findes 12 forskellige steder i Danmark.

I 2023 blev i alt 624 personer optaget på uddannelsen ifølge UddannelsesGuiden. Uddannelsen er åben for optag, og der er studiestart i August på Erhvervsakademiet i Holstebro.

Kilde: Erhvervsakademi MidtVest (EAMV)
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.