Her er de to vindere af Vestforsynings Grønne Pris

Repair Café Holstebro og Paint it Forward fik overrakt prisen ved en reception på Slagteriet onsdag 19. juni. Foto: Jens Bach/Vestforsyning.
dato

I 2024 blev Repair Café Holstebro og Paint it Forward Holstebro hædret med Vestforsynings Grønne Pris og modtog hver 25.000 kroner. Prisen blev overrakt ved en reception på Slagteriet i Holstebro den 19. juni.

Repair Café Holstebro, en lokalafdeling af Repair Café Danmark, opererer fra biblioteket i Holstebro. Her mødes 12 frivillige den tredje lørdag i hver måned for at reparere genstande, som folk bringer ind. Initiativet, der startede i september 2019, har til formål at reducere affald og CO2-udledning ved at forlænge levetiden på forskellige genstande. Anne Rørsgaard, initiativtager og administrator, ønsker at tiltrække yngre målgrupper og planlægger workshops for at udbrede konceptet yderligere.

Paint it Forward Holstebro, startet af Kasper Lykke og Kaya Pedersen, udleverer gratis restmaling og fejltoninger hver lørdag formiddag. Projektet, der er et søsterselskab til Paint it Forward på Nørrebro, modtager maling fra hele Jylland. Med de 25.000 kroner ønsker de at udvide deres lokaler og åbningstider samt øge antallet af frivillige og samarbejdspartnere.

Ved samme reception blev der også uddelt midler fra Vestforsynings Initiativpulje, hvor 51 projekter modtog støtte på i alt 260.000 kroner. Puljen støtter årligt med 500.000 kroner inden for uddannelse, fællesskaber, breddeidræt og talentudvikling.

Formand for Vestforsynings bestyrelse, Pernille Bloch, udtrykte stor tilfredshed med de to vinderprojekter og opfordrede flere til at deltage i næste års prisuddeling.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/her-er-de-to-vindere-af-vestforsynings-groenne-pris?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75774&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Klima,Forsyning
Kilde: Holstebro Kommune