Gør som Eva og Louise - bliv instruktør på pårørendekurser

Foto: Holstebro Kommune. Eva og Louise hjælper pårørende til en bedre hverdag med større overskud.

Har du lyst til at hjælpe pårørende til langvarigt syge? Så klæder vi dig på til at blive frivillig instruktør på pårørende-kurser.

Eva Hansen og Louise Krarup Andersen er frivillige undervisere til selvhjælpskurset "Lær at tackle - hverdagen som pårørende". Vi søger flere af deres slags. Måske er det dig.

På kurset kommer du til at undervise andre pårørende i at passe bedre på sig selv, så de får mere overskud og en bedre hverdag.

Kurset har fokus på at lære pårørende til langvarigt syge, hvordan de fx lærer at bede om hjælp, skabe og bevare sociale relationer og mindske stress, når deres nære er syge.

Som instruktør underviser du sammen med en anden instruktør. Både du og din medinstruktør har selv erfaring med at være pårørende. I ved med andre ord, hvordan det påvirker hverdagen, når man er tæt på en, der er syg.

For at blive instruktør skal du blot ...

... have erfaringer som pårørende til en nærtstående med langvarig sygdom

... have lyst til at undervise og dele erfaringer med andre

... deltage i en kort instruktør-uddannelse, som kommunen arrangerer og betaler. 

Uddannelsen består af 2 x 2 uddannelsesdage. Her lærer du kursets metoder at kende og trænes i at undervise. Derefter skal du undervise på to kursusforløb sammen med en anden instruktør, hvor du får vejledning.

Når du har gennemført forløbet, bliver du certificeret som "Lær at tackle"-instruktør.

Er du interesseret?
Så kontakt vores koordinator Leyla Rask Thomsen på tlf. 96114851 eller send en mail til sundhedscenter@holstebro.dk og hør mere om din mulighed for at blive vores nye instruktør.

Kilde: Holstebro Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.