Børnebiblioteket i Holstebro oplever stigning i udlån

Samuel Lund kommer ofte på børnebiblioteket i Holstebro, hvor han nyder at slå sig ned i den grønne sofa med en stak bøger. (Foto: Holstebro Biblioteker)
dato

Børnebiblioteket i Holstebro har oplevet en markant stigning i udlån med 13% fra 2022 til 2023. Denne stigning kan tilskrives en række faktorer, herunder en ny indretning, der gør det lettere for børn at nå bøgerne på hylderne. Biblioteket har genbrugt gamle reoler og skåret dem ned, så de er i børnehøjde.

En anden faktor er en omorganisering af både skønlitteratur og faglitteratur, hvor der er blevet installeret brede udtræksskuffer i børnehøjde. Et særligt fokus på synligheden af bøgernes forsider har også bidraget til at øge udlånet.

Børnebiblioteket tilbyder desuden en række faciliteter til børn, herunder legerum, læsehuler, interaktivt gulv med læringspil og børnetoiletter med lydeffekter.

Den positive udvikling viser et øget engagement i læsning, og biblioteket planlægger at fortsætte med nye initiativer for at imødekomme børnenes behov og interesser.

På landsplan er udlånstallene på folkebibliotekerne steget med 8%, fra 30,2 millioner i 2022 til 32,7 millioner i 2023.


https://www.holstebro.dk/nyheder/nyhed/boernebiblioteket-i-holstebro-oplever-stigning-i-udlaan?PID=18398&M=NewsV2&Action=1&NId=75308&NewsCategory=Nyheder&newscategorys=Nyheder,Børn,Kultur
Kilde: Holstebro Kommune